Digitlna štampa brošura i kataloga

Brošure i katalozi predstavljaju marketinški materijal koji se uglavnom koristi za predstavljanje kompanija ili organizacija i informsanje ciljane grupe postojećih ili potencijalnih klijenata o proizvodima ili uslugama koje nudite.

Kada se izrađuje katalog ili brošura, treba obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari. Dve od njih su kvalitetna štampa koja uveliko može da istakne sam dizajn i odgovarajuća vrsta papira. Pravi papir može čak i sasvim običan dizajn da pretvori u nešto odlično.

Takođe, postoji i čitav niz doradnih procesa koji vašu brošuru ili katalog mogu da učine posebnim i zadrže pažnju vašeg klijenta. Tu spadaju plastifikacija korica, blindruk, različiti načini uvezivanja, UV lakiranje, zaobljavanje uglova, itd...

Formati i dimenzije brošura i kataloga

Portrait (uspravni) format: A4, A5, A6, DL, 105x297mm, 210x280 mm

Landscape (položeni) format: A4, A5, A6, DL, 280x210 mm

Kvadratni format: 105x105 mm, 120x120 mm, 210x210 mm

Povez brošura i kataloga

Povez heftanjem - Heftanje na dva mesta - Ukupan broj stranica, zajedno sa 4 stranice korica, mora biti deljiv sa 4. Ne preporučuje se za veliki broj stranica.

Spiralni povez - Povez žičanom ili plastičnom spiralom. Niste ograničeni na broj stranica brošure ili kataloga.

Broširan povez - Meki povez lepljenjem - Broj stranica brošure ili kataloga treba da odgovara debljini od 5 do 30mm. Nije pogodan za premazne papire većih gramaža.

Povez šivenjem - Šivenje + Lepljenje - Ukupan broj stranica mora biti deljiv sa 4. Preporučuje se za brošure i kataloge sa velikim brojem stranica.

Digitlna štampa vizit kartica

Samo je jedna šansa da ostavite dobar prvi utisak kod vaših potencijalnih klijenata. Vizit karta predstavlja brend i ona je izuzetno delotvoran alat kojim možete da impresionirate klijenta i održite kontakt sa njim. Ova mala kartica može da ostavi utisak podjednako jak kao i onaj koji ostavljate vi sami svojom pojavom. Međutim, ukoliko je vaša vizit kartica obična i dosadna, neće imati mnogo toga reći o vama i vašoj kompaniji. Iako deluje jednostavno, odabir pravog papira za vašu vizit karticu može da bude priličan izazov. Mnogi taj korak olako shvataju, ali upravo taj korak je prvi do vaše lepe i profesionalne vizit kartice. Sprint Art će na osnovu vaših želja i novih ideja dizajnirati vizit karticu koja će jasno i kreativno predstaviti vaše podatke i uspešno ih prezentovati klijentima.

Postoje 2 osnovna formata vizit kartica koji se koriste kod nas. Standarne veličine vizit karti su 90x50mm i 85x55mm.

U Sprint art štampariji postoji veliki izbor papira gde možete da izaberete upravo onaj pravi za vas. Pored papira nudimo Vam i više opcija doradnih procesa kao što su: plastifikacija, zaobljavanje uglova, UV lakiranje, blindruk, itd...

Štampu radimona kvalitetnoj Xerox mašini koja ima izvanrednu kalibraciju i postojanost boja.

U digitalnu štampu malih formata spadaju i brošure, katalozi, plakati, flajeri, lifleti, memorandumi, blokovi, podmetači, karte pića i jelovnici, kalendari, deklaracije, ID kartice, nalepnice, vobleri...